Take a fresh look at your lifestyle.

فطيرة تركية بالفراخ والخضار

فطيرة تركية بالفراخ والخضار

 

 

المقادير :-
نصف كيلو دقيق
ملعقة ك خميرة
ملعقة ك سكر
ملعقة ص ملح
ربع ملعقة ص بصل بودر
ربع ملعقة ص توم بودر
ربع كوب زيت
ملعقتين كبار لبن بودرة( او ملعقتين زبادي المتوفر)
كوب موية دافئ او اقل
ممكن تضيفي نصف ملعقة باكنج باودر اختياري
الطريقة: –
الخميرة والسكر والموية مع بعض لحد ماتعمل فقاقيع بعد داك انزل باقي المقادير لحد ماتتكون عجينة طرية اعجنها مدة 5 دقائق – اخليها تخمر ساعة الا ربع
الحشوة :- فراخ – فلفل اخضر وجزر
قطعت الفراخ صغار وعلي طوة فيها زيت قلبتها واضفت ليها فلفل اخضر والجزر المبشور والبهارات( فلفل ملح كباب صيني بابريكا بهارات فراخ توم بودر وبصل بودر بسيط ) قلبتهم كويس خليتها لحد ما نضجت اضفت ليها ملعقة ص معجون طماطم وطماطم مقطع صغار بعد طلعت منو البذر قلبتو شوية وطفيت عليهو
العجينة قسمت منها فردتو علي الصينية ومسحت كاتشب بيتي ونزلت الحشوة وتاني فردت جزو من العجينة وغطيت بيهو الطبقة الاولي وثبتها من الجوانب عشان ماتتفك ومسحتها ( بيضة ضربتها ضفت ليها خل ولبن خفيف وزيت ورشة كمون ) وعلي الفرن المسخن من تحت لمن نضجت ولعت العين الفوق وباقي العجنة لفيتها رولات وحشيتها بالفراخ ومسحت من البيض ورشيت عليها كمون واحلا طعم ام زوبة ?

شاركها على
أكتب تعليقك هنا

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.